12 Νοε 2007

ΚΟΠΩΣΗ

Όπως αναμενόταν, το φετινό κύμα των καταλήψεων δεν ήταν ορμητικό και σιγά σιγά αρχίζει να σβήνει. Η απουσία κεντρικού συνθήματος και στόχευσης αλλά και η συσσωρευμένη κόπωση από τις περσινές κινητοποιήσεις δεν έδωσε το απαραίτητο καύσιμο για την φετινή χρονιά. Για την τιμή των όπλων οι κινητοποιήσεις θα ολοκληρωθούν με τους εορτασμούς της επετείου του Πολυτεχνείου, οπότε και οι αγώνες θα αποκτήσουν άλλες μορφές. Βέβαια, όλα αυτά τα χρόνια άλλες μορφές διεκδίκησης δεν έχουν αναφερθεί, αντίθετα η έλλειψη δημιουργικής διαμαρτυρίας και εμπνευσμένης δραστηριοποίησης της νεολαίας είναι παραπάνω από εμφανής. Αποτυπώνεται σε χιλιοειπωμένα κια κουρασμένα συνθήματα, σε λουκέτα στους χώρους του σχολείου, σε ανούσιες αντιπαραθέσεις, σε άσκοπες ασκήσεις επαναστατικότητας και σε φλύαρες αντιδικίες.
Ενέργειες μιας εξίσου κουρασμένης νεολαίας που στις επιλογές της είναι το βόλεμα, άμεσα και γρήγορα και ει δυνατόν μια εξασφαλισμένη σύνταξη...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και τι προτείνεις εσύ, δημιουργικέ κύριε Σ?

Μήπως να βγούνε και τα tanks -για να πείτε ότι είναι δημιουργικά τα παιδιά- τώρα που έρχεται και το "Πολυτεχνείο"?

Εκεί στην τρύπα σου, χωμένος όντας, μην αναπολείς τις στιγμές του "ένδοξου" παρελθόντος. Πίσω και θα σε κλείσουμε σε κανά βόθρο, από τα προηγούμενα blog σου...

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς -για σένα, που έχεις όρεξη για διαμάχη-δεν είμαι αυτός που νομίζεις!! Ούτε ο κύριος Σ είμαι, δε διαμένω σε τρύπα και σίγουρα δεν αναπολώ στιγμές του "ένδοξου" παρελθόντος!Για την ακριβεια γεννήθηκα κάποια χρόνια μετα!!
Τέλος, όσο για το "πίσω και θα σε κλείσουμε..." προφανώς απορρέει από την υπερχειλίζουσα αίσθηση δημοκρατικότητας που φαίνεται ότι σε διακρίνει...Οπότε μάλλον δεν είσαι κατάλληλος για μαθήματα ούτε σε μένα ουτε καν στον κ.Σ!!

Ανώνυμος είπε...

Μάλιστα...