29 Οκτ 2007

ΠΟΛΕΙΣ ΜΕ ΒΟΘΡΟΥΣ

Το Ευρωπαϊκό δικαστήριο προχώρησε την περασμένη Πέμπτη σε καταδίκη της Ελλάδας για την δραματική καθυστέρηση στην κατασκευή δικτύων αποχέτευσης και στη λειτουργία εγκαταστάσεων βιολογικού καθαρισμού. Η Ελλάδα σύμφωνα με την επικυρωμένη Οδηγία 91/271 όφειλε να προχωρήσει ως τον Δεκέμβριο του 2000 στη συλλογή και επεξεργασία των αστικών λυμάτων σε πόλεις ανω των 15.000 κατοίκων.
Η ελληνική πλευρά δεν αμφισβητεί το πρόβλημα ενώ σύμφωνα με το ΥΠΕΧΩΔΕ τα έργα βιολογικού καθαρισμού θα είναι στις προτεραιότητες των χρηματοδοτήσεων της περιόδου 2007-2013.
Η Σαλαμίνα τα τελευταία χρόνια έχει αναγάγει το σημαντικό αυτό θέμα των υποδομών που είναι απαραίτητες για την ποιότητα ζωής των κατοίκων, σε θέμα μικροκομματικής εκμετάλλευσης και άγονης αντιπαράθεσης. Η ουσία παραμένει μία, το νησί στερείται συστήματος επεξεργασίας αστικών λυμάτων και πρέπει να εκμεταλλευτεί την συγκυρία όπου πολίτες και πολιτικοί είναι -έκων ή άκων- ευαισθητοποιημένοι και να προχωρήσει στα απαραίτητα έργα.

2 σχόλια:

chemenv είπε...

Αγαπητέ (μου) σώγαμπρε,

Μιας και το ξεκίνησες από τα σκατά, συγγνώμη από τα έργα ήθελα να πω, καλό θα ήταν, σώγαμπρος γαρ, να παραθέτεις στοιχεία και για "κείνο" το γιοφύρι που κάποτε λέγανε (ποιοι?) ότι θα ενώσει την Σαλαμίνα με την απέναντυ ακτή. Γίνεται τίποτα? Γνωρίζουμε κάτι? Ας έχεις τις ευαίσθητες κεραίες σου 'έτοιμες' για συλλογή πληροφοριών. Γιατί ναι μεν ο έντιμος "αχόρταγος" σε επισκέπτεται μια φορά το τρίμηνο, το δε φερυ-μπόουτ το βλέπεις 2 φορές ημερησίως.

Λέω γω τώρα, μπορεί να λέω και βλακείες -ως άλλος Αντωνάκης (ένα ασπρισματάκι στους τοίχους...)- αλλά μπορεί να απασχολεί και κόσμο.
Άσε που με την γέφυρα, άμα η καντίνα γίνει γνωστή, ο 'άλλος' θα έρχεται ευκολότερα να φάει το κάτι τις του. Ρώτησε κανείς "Ποιά καντίνα?"

Ανώνυμος είπε...

Agapite file Gianni. To giofyri sto opoio anaferesai vrisketai mono sti fantasia twn an8rwpwn kai asfalws de prokeitai na ulopoii8ei pote! Oi logoi sxetizontai kuriws kata ti gnwmi mou me tin asfaleia tou Nausta8mou kai genikotera tou stenou. Kai vevaia de mporeis na skotwseis tin kota pou kanei ta xrusa auga!E??
Opote as epikentrwsoume tin prosoxi mas sta flegonta alla parallila kai efikta opws i apoxeteusi!